Eigengereid, dwars en treffend. Een aantal steekwoorden die op Mark van toepassing zijn. Iedereen gaat rechts? Dikke kans dat Mark naar links gaat. Maar dan wel via een omweg. En goed onderbouwd. Vindt hij zelf dan.

Mark Waumans staat begin 2013 voor het eerst op het podium als stand-up comedian. Met zijn unieke, droge stijl en aparte kijk op de alledaagse dingen valt hij al snel op. Binnen korte tijd staat hij in de finale van de Culture Comedy Award 2015 en tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015 wint Mark de publieksprijs.

Uit het juryrapport: “Mark staat ‘zeker’ op het toneel. Hij vertelt vlot en met een uitgestreken gezicht. In hoog tempo vuurt hij anekdotes en sterke grappen op ons af. En dat alles op één vierkante meter.”

Uit een recensie in 8weekly: “Minimaal met groots effect. Slechts bijgestaan door een enkele spot en zijn bril, voert hij zijn hele show op binnen de vierkante meter. Zijn grappen vullen echter de gehele zaal met gelach; van solliciteren als hobby tot schapen tellen, van foto’s nemen met je iPad tot bijpinnen bij het goede doel. Waumans zoekt de grenzen op, maar komt er telkens mee weg. Toch heeft sympathie de overhand: hij is een vlotte verteller en komt met originele invalshoeken. Het publiek eet uit zijn hand. Met de publieksprijs heeft hij in elk geval een aanmoediging om door te gaan, want talent heeft Waumans zeker.”

Sinds 2015 is Mark vaste comedian bij Comedy Café Amsterdam. Daarnaast verzorgt hij in 2014 en 2015 een radiocolumn bij Amsterdam FM.